04/09/2019 Opnieuw filerijden in onze regio: Rotselaar neemt maatregelen en sluit drukke sluipweg af

https://www.robtv.be/nieuws/opnieuw-filerijden-in-onze-regio-rotselaar-neemt-maatregelen-en-sluit-drukke-sluipweg-af-84226

Wie deze week met de auto vanuit het Hageland richting Brussel moet, zal het ongetwijfeld gemerkt hebben: de files lijken er langer dan ooit tevoren. En het wordt nog erger, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Gemeenten nemen bovendien maatregelen tegen sluipverkeer. Rotselaar sluit bijvoorbeeld al zeker tot het einde van het jaar een veelgebruikte sluipweg richting Wingepark af.

01/08/2019 Opnieuw filerijden in onze regio: Rotselaar neemt maatregelen en sluit drukke sluipweg af

https://www.robtv.be/nieuws/opnieuw-filerijden-in-onze-regio-rotselaar-neemt-maatregelen-en-sluit-drukke-sluipweg-af-84226

Wie deze week met de auto vanuit het Hageland richting Brussel moet, zal het ongetwijfeld gemerkt hebben: de files lijken er langer dan ooit tevoren. En het wordt nog erger, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Gemeenten nemen bovendien maatregelen tegen sluipverkeer. Rotselaar sluit bijvoorbeeld al zeker tot het einde van het jaar een veelgebruikte sluipweg richting Wingepark af.

13/06/2019 VIDEO. ANPR-camera in Bierbeek krijgt bakken kritiek

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190613_04458502

Leuven / Lubbeek / Bierbeek - De beslissing van de gemeente Bierbeek om de Koning Albertlaan en de Panoramlaan tijdens de piekmomenten met een ANPR camera af te sluiten, is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. .

08/06/2019 Gemeentes wetten vaker slimme camrea's in (het VRT journaal)

13u | 18u | 19u

07/06/2019 Na de zomer slimme camera en GAS-boetes tegen sluipverkeer in Bierbeek

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/06/07/vanaf-1-september-slimme-camera-tegen-sluipverkeer-in-bierbeek/

Vanaf 1 september zal je in de spits niet meer via de Panoramalaan in Bierbeek mogen rijden, tenzij je een vergunning hebt. Wie dat toch doet, zal door een slimme camera geflitst worden en een GAS-boete van 58 euro in de bus krijgen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) roept wel op om te overleggen met de buurgemeentes.

07/06/2019 Stad Leuven betreurt eenzijdige beslissing Bierbeek over ANPR-camera

http://www.leuvenactueel.be/stad-leuven-betreurt-eenzijdige-beslissing-bierbeek-over-anpr-camera/

De stad Leuven betreurt de eenzijdige beslissing van de gemeente Bierbeek om een ANPR-camera te plaatsen in de Panoramalaan/Koning Albertlaan. Vanaf september zal verkeer zonder doorgangsvergunning op weekdagen tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18 uur verboden zijn. Enkel personen die in een bepaalde perimeter wonen of er om een specifieke reden moeten passeren, kunnen een doorgangsvergunning aanvragen. De stad Leuven vreest voor toenemend sluipverkeer in Kessel-Lo tussen de Tiensesteenweg en de Diestsesteenweg en zal er alles aan doen om te vermijden dat de Leuvenaars de dupe worden van deze eenzijdige beslissing van de gemeente Bierbeek.

07/06/2019 Gemeenteraad keurt slimme camera tegen sluipverkeer goed

http://www.leuvenactueel.be/gemeenteraad-keurt-slimme-camera-tegen-sluipverkeer-goed/

Een slimme ANPR-camera waakt vanaf september over de leefbaarheid in de Panoramalaan/Koning Albertlaan en omliggende woonstraten in Korbeek-Lo Noord. Tijdens de spitsuren op werkdagen zijn dan alleen inwoners en ondernemers met een vergunning toegelaten. De gemeenteraad koos voor deze oplossing op de historische sluiproute. De timing is belangrijk, want volgens het Bierbeeks gemeentebestuur zullen door werken aan de Ganzendries/Pellenbergstraat in Lubbeek nog eens 6000 wagens per dag meer voor deze route kiezen. De gemeente start een informatiecampagne.

07/06/2019 Slimme camera moet vanaf september sluipverkeer uit Koning Albertlaan in Bierbeek houden

https://www.robtv.be/nieuws/slimme-camera-moet-vanaf-september-sluipverkeer-uit-koning-abertlaan-in-bierbeek-houden-79729

Vanaf september komt er een slimme camera aan de Koning Albertlaan in Korbeek-lo bij Bierbeek. Die moet het sluipverkeer uit die straat, de Panoramalaan en de aanliggende straten houden tijdens de ochtend en avondspits. Nieuw in de plannen is wel dat niet enkel inwoners van Bierbeek een vergunning kunnen aanvragen, maar ook die van buurgemeenten Lubbeek en Kessel-Lo. Bij oppositiepartij Open Bierbeek zijn ze wel niet te spreken over de timing.

03/06/2019 Slimme camera's moeten sluipverkeer weghouden uit Bierbeek

https://www.robtv.be/nieuws/slimme-camera-moet-vanaf-september-sluipverkeer-uit-koning-abertlaan-in-bierbeek-houden-79729

De slimme camera's die het sluipverkeer in de Panoramalaan en de Koning Albertlaan in Bierbeek moeten tegen gaan, komen alweer een stapje dichterbij. Het gemeentebestuur gaat donderdag bekijken welke maatregelen moeten genomen worden als het de camera's er wil plaatsen. Nu wordt de woonwijk gebruikt als sluipweg tussen de Diestse- en de Tiensesteenweg. Met slimme camera's wordt op weekdagen tijdens de spits de toegang voorbehouden voor buurtbewoners, leveranciers en inwoners van de buurgemeenten.

27/09/2018 ANPR-camera’s voldoende ontmoedigend?

https://m.hln.be/regio/bierbeek/anpr-camera-s-voldoende-ontmoedigend~aaba1843/

Het sluipverkeer in de Panoramalaan is een taaie knobbel voor het gemeentebestuur en een oud zeer bij bewoners, die spreken van decennialange overlast met dagelijks tot 4.000 wagens die de weg gebruiken als verbinding tussen de Diestse- en Tiensesteenweg. De gemeente nam enkele maatregelen om het sluipverkeer te ontmoedigen, maar zijn daarmee alle problemen van de baan?

24/09/2018 Jurist stelt boetes voor chauffeurs die Waze gebruiken in vraag

https://www.vier.be/video/gert-late-night/jurist-stelt-boetes-voor-chauffeurs-die-waze-gebruiken-in-vraag

Jurist Matthias Dobbelaere stelt vraagtekens bij de gemeentes die ANPR-camera's inzetten om chauffeurs te beboeten die met Waze sluipwegen nemen om de files te vermijden. [edit: beter verkeersremmers of slagbomen]

18/09/2018 Stembus18: Bierbeek

https://www.robtv.be/programmas/stembus18-stembus18-bierbeek-65564/

Alle politieke partijen steunen unaniem de plaatsing van ANPR camera's te Korbeek-Lo noord.

13/09/2018 C-Valley niet akkoord met gemeentebestuur voor afsluiting Koning Albertlaan

https://www.hln.be/regio/bierbeek/c-valley-niet-akkoord-met-gemeentebestuur-voor-afsluiting-koning-albertlaan~acb6f2e9/

Uit eerdere studies van onder andere Voka Vlaams-Brabant blijkt dat op het researchterrein in Haasrode bovengemiddeld veel mensen met de wagen komen werken.

08/09/2018 C-Valley slechtgezind: “Wij willen helemaal geen slimme camera’s”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180907_03719961

C-Valley is niet gediend met een persbericht van de gemeente Bierbeek en het actiecomité Korbeek-Lo Noord over het ANPR-project aan de Koning Albertlaan. Daarin staat dat de organisatie de actie zou steunen. “Maar dat klopt absoluut niet.”

07/09/2018 Bestuur bedrijventerrein Haasrode niet akkoord met afsluiting Koning Albertlaan

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blape_03715022
https://www.seniorennet.be/Pages/Nieuws/Regionaal/nieuws/3360
http://www.nieuws.be/nieuws/Bestuur_bedrijventerrein_Haasrode_niet_akkoord_met_afsluiting_Koning_Albertlaan_c65fad5f.aspx

C-Valley benadrukt dat het niet akkoord is met het Bierbeekse gemeentebestuur voor wat de afsluiting van de Koning Albertlaan betreft, maar is wel bereid om te praten over het probleem van het sluipverkeer.

07/09/2018 Meer dan 2.000 handtekeningen tegen slimme camera's

https://www.robtv.be/nieuws/meer-dan-2-000-handtekeningen-tegen-slimme-cameras-65028

Al meer dan 2.000 mensen hebben een petitie getekend die ervoor moet zorgen dat er geen ANPR-camera's komen in Korbeek-lo. Vorige week kondigde het gemeentebestuur nog aan dat er tegen volgend jaar slimme camera's geïnstalleerd worden die het sluipverkeer in de Koning Albertlaan moeten tegenhouden.

07/09/2018 Meer dan 2.200 mensen scharen zich tegen slimme camera's in Korbeek-Lo

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180906_03713443

De geplande plaatsing van ANPR-camera’s in Korbeek-Lo heeft bij velen kwaad bloed gezet. Meer dan 2.200 mensen ondertekenden de online petitie tegen het project. Buurgemeenten Leuven en Lubbeek zien minder graten in de maatregel, mits goed overleg.

03/09/2018 Sluipverkeer niet welkom in Koning Albertlaan

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180902_03698083

Het ANPR-cameraproject Korbeek-Lo Noord roept gemengde reacties op. Velen lijken hier niet mee gediend, bijna 800 mensen hebben een petitie getekend tegen het project.

30/08/2018 ANPR-camera's moeten Korbeek-Lo Noord leefbaar houden

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blape_03691254

De gemeenteraad van Bierbeek nam 28 juni 2018 unaniem een princiepsbeslissing over een ANPR-project op een historische sluiproute. Bierbeek krijgt daarbij de steun van Lubbeek, Leuven en C-Valley, de industriezone in Haasrode.

30/08/2018 ANPR-camera’s moeten verkeersoverlast in Bierbeek verminderen

https://www.hln.be/regio/bierbeek/anpr-camera-s-moeten-verkeersoverlast-in-bierbeek-verminderen~a525c7ea/

De goedkeuring van het ANPR-cameraproject Korbeek-Lo Noord is gisteren toegelicht nadat de Bierbeekse gemeenteraad unaniem een beslissing over de camera’s op een historische sluiproute nam. Bierbeek krijgt daarbij de steun van Lubbeek, Leuven en C-Valley, gekend als het researchpark in Haasrode.

29/08/2018 ANPR-camera's tegen sluipverkeer

https://www.robtv.be/nieuws/nu-ook-anpr-cameras-in-bierbeek-64557

Er komen begin volgend jaar ANPR-camera's om het sluipverkeer te weren op de Koning Albertlaan in Bierbeek. De buurtbewoners klagen daar al jaren over de onmogelijke situatie, met meer dan 4.000 auto's per dag. Nu zullen tijdens de spitsuren op werkdagen alleen de mensen die er echt moeten zijn, toestemming krijgen om er te rijden.

07/08/2018 Panoramalaan en Pastoriestraat krijgen nieuw wegdek

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blape_03652070

In de Panoramalaan in Korbeek-Lo wordt ook een gedeelte afgefreesd en van een nieuwe asfaltlaag voorzien op 16 en 17 augustus. Aan de werken is alle verkeer verboden. Er is een omleiding voor doorgaand verkeer via de Lange Lo en Pellenberg. Plaatselijk verkeer kan eventueel via de Sterrenlaan.

18/12/2017 4000 auto's per dag door woonwijk in Korbeek-Lo

https://radio2.be/vlaams-brabant/4000-autos-per-dag-door-woonwijk-in-korbeek-lo

Het actiecomité Korbeek-Lo Noord voert actie tegen het toenemend sluipverkeer. Het actiecomité doet dat op een ludieke manier.

09/12/2017 Koning Albertlaan blijft zich verzetten tegen sluipverkeer

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171208_03233021

De Koning Albertlaan krijgt dagelijks te maken met sluipverkeer. De buurtbewoners roepen politici op om werk te maken van het probleem.

19/07/2017: Ingrijpende werken in en rond Panoramalaan

https://www.hln.be/regio/leuven/ingrijpende-werken-in-en-rond-panoramalaan~a8e10057/

Het doel is de verkeersveiligheid te verhogen, sluipverkeer te ontmoedigen en het autoverkeer te vertragen tot de opgelegde 30 km per uur.

...

Het sluipverkeer in de Panoramalaan is een taaie knobbel voor het gemeentebestuur